Vegansk päls-

och hudvård

För alla fyrbenta vänner

Bruno & Friends välkomnar dig ny värld av banbrytande hundvård med naturliga ingredienser av absolut högsta kvalitet och anpassad för vår päls och hud. Som fyrbent vän vet jag bättre än någon annan vad vi verkligen behöver, därför har jag tillsammans med mina vänner René och Tine utvecklat Bruno & Friends - en serie med produkter noga utvecklade efter behoven som vi hundar har. Tuff, blyg, lite mindre eller lite större, fluffig eller välkammad? Bruno & Friends finns för alla raser och pälstyper.

Vår hud är inte som er!

Det finns många myter om hundvård. En del tror exempelvis att babyschampo är skonsamt för hundar, men faktum är att produkter som är utvecklade för människor inte alls är bra för djur. Människan 14 hudlager men hundar bara 4, vilket betyder att hudbarriär hos hundar är mycket mer känslig för yttre påfrestningar. Många djurschampo innehåller sulfater som bryter ner hudens barriär. Bakterier kan då lättare tränga igenom vilket ökar risken för dålig lukt, klåda och irritation. Sulfater är också mycket uttorkande och stör hudens naturliga balans. När rengörande produkter med sulfater kommer i kontakt med kalciumet i vårt vatten avlägsnas all fukt och huden torkas ut. I kombination med fel anpassat pH-värde ökar risken för flagning, eksem och infektioner.

Visste du att pH-värdet i hundens hud skiljer sig från människors? Hundar har ett pH-värde på 7,2 medans ni människor har 5,5. Produkter med för högt pH-värde angriper hudens skyddande barriär och bryter ner den. Huden blir mer känslig och får lättare irritation och klåda. Ofta tillsätts parfym för att dölja dålig lukt, men det ökar risken för allergiska reaktioner och döljer hundens naturliga doft, deras personliga signum.

Hundar med dålig lukt, klåda och uttorkad hud tvättas oftast ännu mer och den onda cirkeln är i gång. Ja visst, du läste rätt - genom att tvätta din fyrbenta vän med produkter som inte är rätt anpassade bryts hudbarriären ner och hunden får ännu mer besvär!

BRUNO PROFESSOR KLEUR LAAG 2 899x1024
Dog Grooming A Poodle

Produkter

Old Man With Dog In Garden

Mjukgörande skumschampo

Bruno & Friends silkesmjuka rengöringsskum är fria från sulfater och parfym. De rengör skonsamt utan att torka ut huden och reparerar hudskador orsakade av produkter som inte är anpassade för hundars verkliga behov. Förbättrar pälsens kvalitet och gör den mer glansig, bevarar den nytvättade känslan längre och förhindrar klåda. Lätt skumformula, droppar inte och sköljs enkelt ur.

Visste du att är doftupplevelsen hos oss hundar är upp till 200 gånger mer intensiv än hos människor? En droppe parfym är lika starkt för oss som en hel flaska för dig, så att tillsätta parfym är alltså inte alls särskilt trevligt för oss. Vår naturliga doft är viktig och om vi blir utsatta för schampo med stark lukt kommer vi att försöka bli av med den. Det bästa är att rulla sig i något som luktar riktigt smutsig! Bruno & Friends innehåller naturliga ingredienser som skonsamt neutraliserar lukt. Det gör både oss hundar och vår matte och husse glada!

Doftneutraliserande Spray

Bruno & Friends luktneutraliserande spray fungerar inte som traditionella luktsprayer som använder kemikalier för att ta bort bakterier eller med parfym för att ersätta den dåliga lukten. Bruno & Friends kamouflerar inte den dåliga lukten, utan eliminerar den. Ett naturligt extrakt från sockerrör omvandlar de motbjudande luktmolekylerna till en tyngre saltform som är svårupptäckt för människor men vi fyrbenta vänner kan fortfarande dofta på varandra!

Vi djur använder vår personliga doft som ett sätt att kommunicera för att attrahera eller stöta bort andra djur. Det är vårt signum och det är därför viktigt att den egna doften inte utsätts för påfrestningar eller göms i parfym.

The Golden Retriever
Kundvagn
Din kundvagn är tom.

Gå gärna till vår produktsida.